Huuhkaja-toppari faneista Puolassa: Ihan oikeesti ollaan palaverissa ja kuunnellaan vaan kun ne haukkuu

”Ihmiset välittävät, joskus jopa vähän liikaa” kertoo Suomen A-maajoukkueen toppari Paulus Arajuuri Treenimatka-videolla Puolan fani- ja kannattajakulttuurista. Arajuuri siirtyi juuri tanskalaisen Bröndbyn riveihin. Sitä ennen hän pelasi useamman kauden Puolan pääsarjan Lech Poznanissa.

– Puolassa on 40 miljoonaa ihmistä. Futis on siellä ihan selvä ykköslaji. Ihmiset välittävät, joskus jopa vähän liikaa, Arajuuri kertoo. Hänen mukaanssa voittoputkessa kannattajat antavat loistavaa tukea, mutta tappioputki voi poikia erikoisia asioita.

– Kun menee hyvin, on tosi nastaa. Montaa peliä ei tarvitse hävitä, kun pojat (fanit) tulevat joukkueen palaveriin ja haukkuvat pelaajat.

– Jollain tavalla niillä on jalka oven välissä seuran suuntaan. Sinne palaveriin ne faniryhmän pomot tulevat ja sitten jutellaan, Arajuuri muistelee.

Panu Aution isännöimä Treenimatka on Youtube-sarja, joka haastattelee suomalaisia jalkapalloilijoita matkalla heidän harjoituksiinsa. Sarja on tuotettu PULS Nutritionin ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen yhteistyössä.

Ympäri Suomea kuvatuissa jaksoissa puhutaan treenaamisesta, ruokavaliosta, uran tavoitteista, idoleista, loukkaantumisista ja unelmista. Sarjan yksi tavoitteista on valottaa tärkeimpiä arkisia valintoja jalkapalloilijan elämässä, jotka jäävät usein pimentoon.

Mistä syntyi Tomi Maanojan legendaarinen ”V**** mä oon hyvä” -tuuletus? Miksi Tia Hälinen pesee hampaansa aina ennen ottelua?

Katso Treenimatka-videoita tästä.

https://www.youtube.com/channel/UCHGnajp5wBHTGGEeqr7T7oQ

Jaa tämä: